PD "Osoršćica" priprema opću planinarsku školu

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Od veljače do rujna, Planinarsko društvo "Osoršćica" će prirediti opću planinarsku školu, sastavljenu od teorijskih predavanja te terenskih izleta i vježbi, s ciljem popularizacije planinarstva i općenito hodanja u prirodi.


Bit će održano osam predavanja, i to vikendima u prostoru Zajednice Talijana u Cresu te u prostoru Gradske knjižnice u Malom Lošinju, a škola je usklađena s Pravilnikom o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza (HPS) i polaznike očekuje ispit, s mogućnošću daljnjeg planinarskog školovanja. Kada je riječ o izletima, okvirno su planirani za raspon od veljače do svibnja, i to četiri na cresko-lošinjskom otočju, a ostala četiri na drugim planinarski zanimljivim mjestima istarsko-kvarnerskog područja.

Svi polaznici trebaju se učlaniti u Planinarsko društvo "Osoršćica", čiji je djelokrug na cijelom cresko-lošinjskom otočju, a dodatno se plaćaju troškovi izleta. Treba pripremiti i osnovnu opremu - prikladnu obuću (gojzerice) i ruksak. Voditelj škole je Tomislav Gönner iz HPD "Gorščica" iz Zagreba, a prijave uime PD "Osoršćica" prima Roberta Alviž na tel. 099/782-4893.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić