Besplatna pravna pomoć i kvaliteta života u trećoj dobi

Mia Cvijetić i Laura Grubišić / foto: B. Purić
Mia Cvijetić i Laura Grubišić / foto: B. Purić
Društvo tjelesnih invalida Rijeka (DTI) nastavilo je praksu predstavljanja jednom godišnje na Lošinju, održavši dva predavanja na teme od interesa za njihove članove na ovom području i za ovu populaciju općenito.


Što u Malom, što u Velom Lošinju, DTI broji trinaestoro članova, a ovaj put su predavačice bile pravnica Mia Cvijetić i rehabilitatorica Laura Grubišić, s temama "Besplatna pravna pomoć" odnosno "Kvaliteta života treće životne dobi". Predavanja su dio projekata "Klub za treću dob - nastavak aktivnosti", "Centar za podršku osobama s invaliditetom u zajednici" i "Zlatno doba", a sufinancijeri su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zatim Grad Mali Lošinj te Primorsko-goranska županija kroz Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade te Upravni odjel za zdravstvo.

U maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj, na predavanja se nadovezalo i druženje riječkih i lošinjskih članova. Dodajmo i da je posjet Riječana trebao biti održan prije osam dana, no zbog izrazito lošeg vremena tada je bio odgođen.