Skroman odaziv na skup o temama iz energetike

Skroman broj posjetitelja / foto: B. Purić
Skroman broj posjetitelja / foto: B. Purić
Danas je održan skup o temama iz energetike, "Energetski summit u sklopu projekta REPLACE", u organizaciji Energetskog instituta "Hrvoje Požar" iz Zagreba, a u domaćinstvu Muzeja Apoksiomena u Malom Lošinju.


Pozdravne je riječi uputio Dražen Balić, a potom je Lea Leopoldović (oboje iz Instituta "Hrvoje Požar") govorila o matricama grijanja, kalkulatoru projekta "Replace" te planu budućih aktivnosti u projektu. Izostao je najavljeni Dražen Lisjak, koji je trebao govoriti o korištenju biomase i obnovljivih izvora energije u grijanju, pa je program nastavljen izlaganjem Helene Benković na aktualnu temu energetske sigurnosti i krize u Europi, te o ciljevima energetske politike za grijanje i hlađenje iz obnovljivih izvora Tomislava Đurića, da bi program zaključio Tomislav Ćutić izlaganjem "Energetska učinkovitost u ventilaciji/klimatizaciji: primjena dizalica topline u procesima pripreme zraka".

Odaziv građana bio je skroman, a najzastupljeniji u publici bili su predstavnici Grada Malog Lošinja te turističkoga gospodarstva Lošinja i Cresa.