Promovirano šest otočnih restorana

Severino Božičević i Patricia Španjol među nagrađenima
Severino Božičević i Patricia Španjol među nagrađenima
Trinaest cresko-lošinjskih restorana, četiri lošinjske turističke agencije, te dvoje djelatnika lošinjske "Jadranke" dobili su priznanja Turističke zajednice Kvarnera.

Turistička 2013. godina na razini Primorsko-goranske županije zaključena je dodjelom priznanja, održanom u Opatiji. Ugostiteljski objekti nagrađeni su u dvije kategorije, "Kvarner Gourmet" i "Kvarner Food". U prvoj, ekskluzivnijoj, nema restorana s našeg otočja, ali su zato u drugoj kategoriji, kao i lani, restorani i konobe "Diana", "Veli žal", "Artatore" i "Lošinjsko jidro" na otoku Lošinju, "Bukaleta" iz Loznatog, "Trs" iz Krčine i "Hibernicia" iz Lubenica, te ugostiteljski objekti koji su ove godine prvi put dobili ovu titulu - "Za kantuni", "Silvana" i "Corrado" iz Malog Lošinja, "Santa Lucia" i "Capitano" iz Cresa, te "Tramontana" iz Belog.

Oznaku "Kvarner Family Agency" stekle su turističke agencije "Val" i "Turist Asl" iz Velog Lošinja, te "Cappelli" i "Puntarka nova" iz Malog Lošinja.

U akciji "Čovjek ključ uspjeha - djelatnik godine" među nagrađenima su recepcijska djelatnica Patricia Španjol iz "Jadranka hotela" i prodavač Severino Božičević iz "Jadranka trgovine".