Stipendije još sedmorici učenika pomorskih smjerova

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Na ovogodišnjem popisu učenika srednjih škola pomorskih zanimanja, kojima su odobrene stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sedmorica su učenika Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja.


Na popisu je ukupno 36 učenika smjera nautičara i ribarsko-nautičkih tehničara (uvršteni zajedno), a na temelju ocjena u dosadašnjem školovanju, drugi na listi je Emanuel Skočibušić, treći je Jan Muškardin (obojica IV. razred), sedmi je Matej Skočibušić (III. razred), 23. David Malešević (I. razred), a 26. Vinko Okmažić (III. razred).

Od dvadesetorice učenika u smjeru tehničara za brodostrojarstvo, iz lošinjske škole Jan Žugić je na desetom, a Rudi Mazarek na osamnaestom mjestu liste.

Ukupno, iz lošinjske škole trenutno stipendiju prima ukupno šesnaestoro učenika, i to desetoro u smjeru pomorskog nautičara, a šestoro u smjeru tehničara za brodostrojarstvo. Otkad je uvedeno ovo stipendiranje, iz SŠ Ambroza Haračića stipendiju je primalo - ili još prima - 57 učenika u smjeru pomorskog nautičara te 17 učenika u smjeru tehničara za brodostrojarstvo.