Dani zdravlja - s glazbenom podlogom

Šajeta, jedan od glazbenih gostiju / foto: B. Purić
Šajeta, jedan od glazbenih gostiju / foto: B. Purić
Predavanja, stručna mjerenja i zabavni program bit će dio priredbe "Dani zdravlja Grada Malog Lošinja" koja će se u petak i subotu održati na glavnom trgu u Malom Lošinju.

U petak s početkom u 10.30 bit će priređeno predavanje "Prevencija raka vrata maternice – dijagnostika i liječenje" mr. Miljenka Manestra, a uslijedit će javnozdravstvena akcija mjerenja tlaka, šećera u krvi i indeksa tjelesne težine za sve zainteresirane te gastroprogram i nastup "Šajete & The Banda".

U subotu, također od 10.30 sati, počet će predavanje liječnice Ive Lustig Rubinić "Prevencija raka vrata maternice i cijepljenje za HPV", a uslijedit će pojedinačno psihološko savjetovanje Zoe Čupić, do 13.30 sati. Glazbeni gosti bit će "Love Runners Band".

Organizatori priredbe su Grad Cres i Grad Mali Lošinj u suradnji sa specijalnom bolnicom "Medico" iz Rijeke, s tim da je creski program održan u ožujku, a kako je tada vladao drugačiji režim organizacije javnih okupljanja, nije u Cresu bio održan nastup "Šajete", što će biti nadoknađeno ovoga petka u 20 sati na Trgu Frane Petrića.