Učenje o preventivi uz malo glazbe

Program će biti održan na trgu / foto: B. Purić
Program će biti održan na trgu / foto: B. Purić
Predavanja o zdravstvenoj preventivi, dopunjena zabavnim programom, održat će se u petak i subotu na glavnom gradskom trgu u Cresu.

Priredba pod nazivom "Dani zdravlja Grada Cresa" sufinancirana je iz Europskog socijalnog fonda, a u suradnji sa specijalnom bolnicom "Medico", bit će održane edukativne radionice i predavanja, "okrugli stolovi" i akcije mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i indeksa tjelesne težine.

U petak u 10.30 sati bit će održano predavanje o prevenciji raka vrata maternice i HPV-cijepljenju, a sat kasnije počet će navedena mjerenja za sve zainteresirane građane. U nastavku programa predviđena je zakuska i nastup jazz-trija "Nameless" kojega čine gitarist Zvonimir Radišić, kontrabasist Henry Radanović i pjevačica Katja Budimčić.

U subotu će na trgu u 10.30 biti održano predavanje o dijagnostici i liječenju raka vrata maternice, slijedi "okrugli stol" sa sudjelovanjem ginekoloških i stručnjaka iz psihologije, a od 11.30 sati ponovo mjerenja s glazbenom podlogom Dražena Turine "Šajete" i skupine "The Band" te zakuskom.

U zatvorenom će prostoru jedino biti održana pojedinačna psihološka savjetovanja - u subotu od 11.30 sati u zgradi Zajednice Talijana Cresa.