Obavijest o zatvaranju sabirnog mjesta Volnik u gradu Cresu

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2020-11_przic-kucl-sponzorirani2020.jpgObavještavamo sve korisnike naših usluga da je od danas, 30. 11. 2020. godine, zatvoreno sabirno mjesto Volnik u gradu Cresu.


Korisnici svoj glomazni komunalni otpad mogu donijeti besplatno u novootvoreno reciklažno dvorište "Pržić" koje je svoja vrata svečano otvorilo u petak, 27. studenoga 2020. godine. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote u vremenu od 7:00 do 17:00 h, dok je nedjeljom i praznikom zatvoreno. U reciklažno dvorište "Pržić" korisnici mogu donijeti sav ostali otpad koji se ne odlaže u spremnike na javnoj površini, te otpad koji zbog svojih dimenzija ne stane u same spremnike, uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta i kartice komunalnih usluga. Na reciklažnom dvorištu naročito se odlaže: otpadni papir, metal, staklo, plastika, tekstil, jestiva ulja i masti, krupni i glomazni otpad, problematični otpad, električna i elektronička oprema, oprema s opasnim komponentama, te se time osigurava njegova odgovarajuća oporaba ili zbrinjavanje. Za pravne osobe usluga reciklažnog dvorišta se naplaćuje.

Zahvaljujemo na razumijevanju i pozivamo građane da koriste uslugu reciklažnog dvorišta u cilju povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Još jednom apeliramo građane da ne ostavljaju otpad na javnim površinama i oko polupodzemnih spremnika za odlaganje komunalnog otpada.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Komunalne usluge Cres Lošinj d.o.o.
Ekootoci

(Sponzorirani članak)