Nakon filma o ovci, slijedi nešto sasvim drugačije

Sanja Barić
Sanja Barić
Za vikend je u palači Moise predstavljen HRT-ov polusatni dokumentarni film "Ovca u muzeju" Ive Kuzmanića i Alekseja Pavlovskog o stanju ovčarstva na otoku Cresu, a sada slijedi nešto sasvim drugačije...


U četvrtak s početkom u 18 sati, gostovat će prof.dr. Sanja Barić s Pravnog fakulteta u Rijeci, s predavanjem na temu "Boje u pravu: daltonizam ili privid neutralnosti". Ova stručnjakinja za ustavno pravo široj je javnosti postala poznatija komentirajući u medijima ustavnost odluka Stožera civilne zaštite Hrvatske.

"Ustavno pravo često može djelovati udaljeno od našeg svakodnevnog iskustva. Pravni rječnik slijedi logiku 'neka je riječima usko, a smislu široko'. No, život je prepun različitosti, bogatstva i šarenila. Kroz poznate i manje poznate primjere svjetske i domaće prakse ustavnog prava, ovo će predavanje na jednostavan i razigran način progovoriti o ustavotvorstvu, tumačenju i primjeni ustavnih akata, osnovnim konceptima jednakosti i ljudskih prava te institutu referenduma", najavljuju iz palače Moise.

Organizatori mole zainteresirane posjetitelje da se svakako najave na tel. 098/313-575, s obzirom na to da je zbog provođenja javnozdravstvenih preporuka broj mjesta u publici ograničen na četrdeset, pa je tako na nedavnom predavanju dr. Josipa Rubinića o Vranskom jezeru morala biti organizirana druga smjena, odnosno predavač je odradio dvostruki program.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić