Grad Cres: Na otočje stigao manji broj osoba iz Zagreba

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2013-00_zastave-gradcres.jpgNakon jutrošnje sjednice Stožera civilne zaštite, Grad Cres uputio je priopćenje sa zaključcima.


Izvijestili su da je na otočje "stigao manji broj osoba koje su u Zagrebu privremeno ostale bez domova zbog potresa. Stožer će dobiti točne podatke o broju osoba koje su došle na otok i odmah ih objaviti. Ponovno se pozivaju građani da svoje poznanike upozore da se na otoku strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera, a na raspolaganju im je dostava namirnica i lijekova preko Crvenog križa". Broj telefona za dostavu je 091/561-4718.

Predstavnici Crvenog križa su izvijestili da su u izradi iskaznice za volontere i upućena je pohvala građanima koji su se u velikom broju javili za volontiranje. U suradnji s Patronažnom službom i Udrugom umirovljenika sastavljen je popis starijih osoba na području Grada, kojima treba pomoć u snabdijevanju.

Načelnik Stožera Marin Gregorović pohvalio je creske vatrogasce koji su za vikend intervenirali na mjestima gdje su se okupljali ljudi. Konstatirao je da su uočene manje nepravilnosti i da se velika većina građana drži mjera.

Direktor "Komunalnih usluga Cres-Lošinj" kazao je da se pojačano čiste prostori oko kontejnera i bankomata, a predsjednik DVD-a izvijestio je o napravljenom rasporedu dežurstava kako bi članovi što manje međusobno kontaktirali, a da se održi operativna sposobnost DVD-a.