Otočna udruga zainteresirana za domaćinstvo sportskih susreta dijabetičara

Sudionici skupštine / foto: B. Purić
Sudionici skupštine / foto: B. Purić
Kako se da zaključiti prema izjavama na godišnjoj skupštini Udruge dijabetičara Cres-Lošinj, održanoj danas u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju, ta je udruga zainteresirana biti domaćin sportskih susreta Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Prijedlog je dao član udruge Marijan Kašner. Preduvjet tome je ponovo odvajanje tog događaja od Kongresa osoba sa šećernom bolešću Hrvatske, u sklopu kojih se susreti priređuju. Lošinj je na lanjskom kongresu, održanom u Tučepima, bio najuspješniji u sportskim igrama.

Izvještaj o radu dao je predsjednik udruge Ivica Vlašić, a financijski izvještaj tajnica Ivka Matošević. Istaknuto je održavanje mjesečnih akcija mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka, pa je tako lani obavljeno 279 mjerenja. Osim toga, u studenom je održan pregled očiju, što su obavili stručnjaci iz Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac" iz Zagreba. Udruga je sudjelovala u Svjetskom danu dijabetesa i Svjetskom danu sporta, a održala je i susret s udrugom iz Orahovice. U novoj godini u planu je veća suradnja s Lječilištem Veli Lošinj.

Iznesen je ipak i podatak da udruga broji dvadesetak članova, a svojedobno ih je imala 174, što Vlašić povezuje uz to što je udruga ranije dijelila trakice za mjerenje šećera u krvi.

Okupljene je uime Grada Malog Lošinja pozdravila gradonačelnica Ana Kučić, a uime Doma zdravlja dr. Boris Matec. Čestitke na radu uputio je i umirovljenik Enes Fazlić, došavši pohvaliti rad udruge.