Otoci.net

Ned19012020

Zadnje dodano:18.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji U prvoj godini "Ruka u ruci" okupila 140 članova

U prvoj godini "Ruka u ruci" okupila 140 članova

Danom otvorenih vrata, u praksi upoznavanjem građana sa svojim radom, u Malom Lošinju se predstavila prije godinu dana utemeljena Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju "Ruka u ruci".

Udruga koristi prostoriju s uredom u kompleksu Kina Vladimira Nazora, preko puta dvorane za vježbanje Puhačkog orkestra "Josip Kašman", do koje se dolazi preko ljetne kino-pozornice, a koju je na korištenje dobila od Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj. Bilo je ondje danas pretijesno za sve posjetitelje - djecu, roditelje i druge članove obitelji, prijatelje i uzvanike. Vodstvo udruge na čelu s predsjednicom Vedranom Maver rezimiralo je dosadašnje aktivnosti udruge koja broji 140 članova, od čega je 33 djece s teškoćama u razvoju, a u ukupnoj su brojci i djeca bez takvih teškoća, koja imaju želju sudjelovati i tako pomoći uključenju u društvo svojih vršnjaka.

Uoči dodjele zahvalnica pojedincima, ustanovama, tvrtkama i udrugama koje su u prvih godinu dana pružile pomoć udruzi - tom je prilikom podršku radu udruge došla dati i lošinjska gradonačelnica Ana Kučić - održana je likovna radionica na kojoj su djeca izrađivala cvjetove u obliku ruke, s tim da cvijet simbolizira ono što raste i treba zalijevati, kako kažu u udruzi.

Svaka dva tjedna održavaju se radionice, četvrtkom lekcije engleskog jezika s Ivanom Hafner Negovetić, zatim besplatne kino-projekcije, plivanje u hotelu "Aurora", subotom tenis u kampu "Poljana". Od protekle subote počeo je i rad s edukacijskom rehabilitatoricom Majom Čančarević iz Rijeke - njoj će biti plaćan samo prijevoz. Od prosinca je u planju zaposlenje mlade stručnjakinje Elizabate Ukalović, koja će pri udruzi s djecom raditi pojedinačno. Taj rad sufinancirat će roditelji, a iz udruge pozivaju i druge donatore da se uključe. Udruga je nedavno koordinirala uspješnu akciju za prikupljanje novca za nabavku stajalice i komunikatora za Alena Sušića, creskog 13-godišnjaka s teškim dijagnozama.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!