UK predlaže suspenziju naplate Krčkog mosta

Krčki most / foto: ARZ
Krčki most / foto: ARZ
Povodom ljetnih turističkih prometnih gužvi, iz stranke Unija Kvarnera uputili su prijedlog prometnih rješenja za koja su uvjereni da bi pridonijela smanjenju gužvi i boljem protoku prometa.

Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvu turizma, Autocesti Rijeka-Zagreb, Hrvatskim cestama te postaji prometne policije u Rijeci, UK je uputila prijedlog da se ukine naplata cestarine na Krčkom mostu. Navedeno je da se naplatom na mostu stvaraju višekilometarske kolone, čime se opterećuje konstrukcija mosta pri zadržavanju kolona vozila, a naročito upozoravaju da u takvim situacijama trpi efikasnost hitnih službi koje prevoze pacijente s otoka prema KBC-u u Rijeci.

Također, UK predlaže da se promet s autoceste od Rupe i Pasjaka prema Crikvenici "skida" na čvorištu Bakar i preusmjeri na magistralu prema Crikvenici, a da se promet autoceste iz Zagreba preko Oštrovice usmjeriti na Križišće prema magistrali kod Jadranova i dalje prema Crikvenici.

Načelno navode još neke mjere, među kojima je gradnja četverotračne ceste od Krčkog do mosta do Valbiske i do Krka, te jačanje prometnog pravca koji obuhvaća trajektnu liniju Porozina-Brestova.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić