Sučić: Rezultat mi je dao dodatnu volju

Boras Mandić, Sučić i Filipas / foto: W. Salković
Boras Mandić, Sučić i Filipas / foto: W. Salković
Konferenciju za novinare povodom rezultata na izborima za Parlament EU održali su članovi stranke Unije Kvarnera, čiji je kandidat Đanino Sučić u Cresu dobio najviše glasova, 215 od 885, koliko ih je glasalo.

"Cres me je, jednostavno, oduševio. Nema veće nagrade političaru od one kada dobije ovakvu potporu na svom rodnom otoku, i to u respektabilnoj nacionalnoj konkurenciji. Ovaj mi je rezultat dao dodatne snage i volje za borbu i rješavanje problema otoka, govoriti o našim svakodnevnim izazovima, tražiti rješenja i iznalaziti načine", kazao je Sučić, uz kojega su na konferenciji bili stranači kolege, primorsko-goranski dožupan Marko Boras Mandić i creski gradski vijećnik Oliver Filipas.

Boras Mandić kazao je da ne stoji teza da su propali glasovi onima koji nisu prešli izborni prag, ustvrdivši da su ti glasovi donijeli veću izlaznost a time i drugačije rezultate od onih iz anketa. Filipas je istaknuo da su ovo za stranku UK bili važni izbori nakon izlaska iz koalicije na lokalnoj razini prije godinu i pol.