Marijana Dragoslavić na čelu povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Grad Mali Lošinj dobio je Povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju "Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti.

Podsjetimo, u prosincu se Grad kao jedini ponuditelj javio na javnu dražbu, na kojoj je završila dvorana s pratećim prostorijama na prvom katu bivše Pomorske škole, te je jednoglasnom podrškom vijećnika odlučeno da se tih 269,77 kvadratnih metara kupi za 2.842.488 kuna.

U novoosnovano povjerenstvo izabrani su Marijana Dragoslavić za predsjednicu te Dubravko Devčić, Elvis Živković, Andrino Maglievaz, Marlen Vlašić, Branko Domac, Dejan Nekić, Mario Kamalić i Siniša Dakić-Barichievich, pa su zastupljene sve opcije prisutne u Gradskom vijeću.

Još su na sjednici Gradskog vijeća u srijedu jednoglasno obavljene još neke promjene u radnim tijelima. Tako su u Povjerenstvo za davanje na korištenje javne površine umjesto predsjednika Miroslava Čovića i članice Tanje Jović imenovani Marina Žunić Grbčić, odnosno Dario Dlaka.

Predsjednica Silvija Kocijan i član Gracijano Toić razrješeni su članstva u Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda; umjesto njih na ta mjesta dolaze Roberta Malenica, odnosno Franko Vodanović. Silvija Kocijan više nije niti na mjestu predsjednice Komisije za provedbu javnog natječaja za raspolaganje gradskim nekretninama; predsjednik je postao Anton Kamalić.