Dogodine radovi na produljenju mula na Unijama

Balija, Butković i Petric na potpisivanju ugovora / foto: W. Salković
Balija, Butković i Petric na potpisivanju ugovora / foto: W. Salković
Ugovor o financiranju radova na obnovi i produljenju pristaništa na Unijama, potpisan je na otoku Hvaru nakon ondje održane sjednice Vlade RH.

S 42 metra, postojeći mul/lukobran bit će produljen za još 72 metra i dobit će oblik slova "T", a time će se ostvariti bolji uvjeti od dosadašnjih, za pristajanje brodova na redovnim i turističkim linijama, te za vezove plovila otočnog stanovništva. Vrijednost radova, koji bi trebali početi tijekom sljedeće godine, procijenjeni su na 37,4 milijuna kuna, a od toga će iz blagajne Ministarstva mora, prometa i infrastrukture stići 92 posto ukupnog iznosa, odnosno 34,2 milijuna kuna.

Potpis na ugovor stavili su ministar Oleg Butković, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija, te Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovoranje. Dosad je Županijska lučka uprava izradila glavni projekt i ishodila građevinsku dozvolu, te naručila izvedbeni projekt, a slijedi odabir izvođača i nadzora radova. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i najviši dužnosnici Vlade RH uključujući premijera Andreja Plenkovića, te Grada i Primorsko-goranske županije.