Cappelli: Zdravstvenim turizmom možemo naplatiti i stručnost

Josip Borić, Oleg Butković, Gari Cappelli i Anto Nedić / foto: B. Purić
Josip Borić, Oleg Butković, Gari Cappelli i Anto Nedić / foto: B. Purić
Prvi, četvrti i osmi kandidat s HDZ-ove liste u našoj izbornoj jedinici - Oleg Butković, Josip Borić i Gari Cappelli održali su u Malom Lošinju konferenciju za novinare uoči nedjeljnih saborskih izbora...

Butković je ocijenio Mali Lošinj jednim od najuređenijih gradova na hrvatskoj obali i mjestom izvođenja velikih projekata u infrastrukturi. "U nekoliko mjeseci naše Vlade, napravljena je procjena zemljišta, kao preduvjet za radove u Zračnoj luci Lošinj i upoznat sam da to ide prema realizaciji. Govorili smo i o sezonskoj brodskoj liniji Pula - Mali Lošinj - Zadar, koju je ukinuo SDP, iako za nju ima puno interesa", ustvrdio je Butković, dodajući i da se zalaže za prekategorizaciju ceste prema uvali Mrtvaška u državnu, te izrazivši nadu da će Županijska lučka uprava čim prije raspisati natječaj za radove na rivi otoka Suska.

Borić, pristigao sa susjednog Raba, govorio je o zakonskoj regulativi vezanoj za otoke, istaknuvši da je u tijeku javni poziv za prijedloge izmjena Zakona o otocima, te da HDZ želi obnoviti postojanje Uprave za otoke, pravdajući to lakšim kandidiranjem za sredstva iz fondova EU.

Domaćin Gari Cappelli, uz kojeg je sjedio predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić, govorio je najviše o turističkoj problematici. "U Odboru za turizam HDZ-a, čiji sam predsjednik, utvrdili smo osam problema turizma. Među njima su Zakon o turističkom zemljištu kao temelj za nove investicije i zapošljavanje, pa time i uplatu poreza na dohodak.

Treba razvijati zdravstveni turizam koji donosi dvanaest mjeseci turizma i na obali i na kontinentu. Na tom planu stoji spremno mnogo projekata, ali treba izmijeniti zakonsku regulativu. Za razliku od osnovnog ugostiteljstva, zdravstvenim turizmom možemo naplatiti i stručnost, da nam iz Hrvatske ne odlaze zdravstveni stručnjaci. Izmijene li se zakoni, u prve dvije godine mandata u turizmu možemo zaposliti novih 15 tisuća ljudi. Ekipa s naše liste razumije infrastrukturu, more, turizam, zdravstvo i vjerujem da će to birači znati prepoznati", zaključio je Cappelli.