Barišić: Pozivam građane Lošinja da progledaju

Dragan Barišić / foto: B. Purić
Dragan Barišić / foto: B. Purić
Predizbornu konferenciju za novinare održao je Dragan Barišić, četvrti na listi Socijalističke radničke partije (SRP) u našoj izbornoj jedinici.

Deklarirajući ulogu te stranke kao one koja "artikulira neposredne i povijesne interese radničke klase, za oslobođenje od ekonomske, socijalne i političke potčinjenosti", Barišić je iznio mišljenje da sve stranke u Saboru štite interese kapitala, a ne rada.

"Svi dosadašnji čelnici stranaka tvrde da imaju visokostručne stručnjake za rješavanje ekonomske krize, a nitko od njih se nije udostojio dotaknuti se problema radnika bez isplaćenih osobnih dohodaka. Sve do sada nitko nije odgovarao za prevaru, obmanu i neizvršene obaveze", kazao je Barišić, poimence prozvavši Andreja Plenkovića koji je "od ekonomskih problema pobjegao u Bruxelles", Milijana Brkića "koji je falsificirao diplomu", Dalibora Mlakara koji je "priznao da je primio mito za interese Hypo-banke, te je nagrađen položajem ustavnog suca", zatim Zorana Milanovića za "prevare i afere za koje nitko nije odgovarao", Božu Petrova zbog "otkaza suradnje sa SDP-om i dogovora s Karamarkom".

Od lošinjskih pitanja, Barišić navodi da s otoka odlazi sve veći broj mještana, a naseljavaju se oni iz drugih zemalja, ocijenivši sramotnim to što u Malom Lošinju nema socijalne samoposluge, javne kuhinje ili udruge koja bi se borila protiv ovisnosti o drogi. Prozvao je gradonačelnika Garija Cappellija da se kod njega ne može doći iznijeti životne probleme, već da sve ostaje na "upisu građana na popis kod tajnice", a naglasio je da se "nekome pomaže s po 300 kuna, a osobama koje iznajmljuju apartmane i s po 3 do 7 tisuća", te da je grad prljav. "Pozivam građane Lošinja da progledaju i da dobro promisle kome će dati glas", zaključio je Barišić.