Krstaš: "Dokažimo da naša županija nije crvena"

Ivica Krstaš
Ivica Krstaš
Svoje je predizborno predstavljanje danas na glavnom trgu u Malom Lošinju imao Ivica Krstaš, kandidat na listi Domovinskog pokreta (DP) u osmoj izbornoj jedinici.


Krstaš, osmi na izbornoj listi za Sabor, pozvao je sugrađane da na izborima "dokažu da naša županija nije crvena, kako je svi zovu te da tu žive Hrvati koji misle i desno, a toleriraju ove lijevo i ne mogu dopustiti da se ugrožavaju temeljne tradicije, prije svega to da smo kršćani otkad je svijeta".

Poziva na lokalno gospodarenje u ribolovu, s prednosti lokalnim ribarima, a tek onda ostalima prema potrebama. Na temu nautičkog turizma, navodi i da milijunski iznosi odlaze u županijske i državne institucije koje "odnesu vrhnje, a onda tvrde da se novac ne može investirati nigdje osim u lučke projekte, a oni se izvode novcem EU-fondova". Ističe problem sa zapuštenosti poljoprivrede, naročito ovčarstva na kvarnerskim otocima, a također i to da je u brodarstvu i brodogradnji "naša županija bila najjača, a danas nas prozivaju da smo teret društvu", dodajući: "Zar nitko ne vidi da u trideset godina nije izgrađen nijedan brod za našu mornaricu, a mogli smo ih imati stotine?" uz zaključak da su Rijeku kao jednu od najbitnijih veza sa svijetom "cijenili svi režimi osim slobodne Hrvatske".