Ivković: Gradonačelnica je od kolovoza znala za kupnju zgrade "Elektro-vode"

Rudolf Ivković / foto: B. P.
Rudolf Ivković / foto: B. P.
Još se jednom priopćenjem oglasio član Gradskog vijeća Malog Lošinja, jedini predstavnik opozicijskog HSLS-a Rudolf Ivković.


Ivković navodi da je razlog njegova nedolaska na jučerašnju hitno sazvanu sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj je jedina točka bilo stanje u "Elektro-vodi", tvrtki koja je u suvlasništvu Grada - nezakonito sazivanje sjednice. Smatra da je zbog dugotrajnog teškog stanja u tvrtki, ta točka mogla biti i dio redovne sjednice Gradskog vijeća.

"Priča traje godinama da bi se sad pred vijećnike stavila odluka o dokapitalizaciji. Nejasno je zašto vijećnici sada, kada je netko drugi društvo doveo do propasti, odlučuju o tome i to bez provedenih analiza i ostalih postupaka koji se trebaju provesti. Gradonačelnica je jednostavno odlučila staviti odluku pred nas, iako je upravo ona član Skupštine društva i upoznata je sa situacijom, te je prema zakonskim propisima dužna donijeti odluku. Očito je da se u cijeloj ovoj priči netko odmiče od odgovornosti, kao i u slučaju kupnje zgrade u Cresu od 'Elektro-vode' bez prethodne suglasnosti Skupštine. Iz dostavljenih materijala vidljivo je kako je gradonačelnica još od kolovoza bila upoznata s kupnjom, ali se očito nije izjasnila za suglasnost, čime se smatra da je dana prešutna suglasnost. Umjesto da je gradonačelnica na jednom od prethodna tri vijeća spomenula nastalu situaciju, gradske službe su piskarale odvjetnicima uporno tražeći dodatne dokumentacije i sada kada je zgrada prodana, i kada društvo propada na gradske vijećnike se stavlja nova odgovornost, dok gradonačelnica u 'neznanju' ponovno izigrava žrtvu i laže", potpisuje Ivković, zaključivši da hitnih sjednica nije bilo kod preuzimanja tvrtke "Loger" niti kod objašnjenja o novcu od prodaje stare školske zgrade u Malom Lošinju, a pritom gradnja nove sportske dvorane nije na vidiku.