Ivković: Gradska vlast provodi agresivnu rasprodaju imovine

Rudolf Ivković / foto: B. P.
Rudolf Ivković / foto: B. P.
Novim priopćenjem za javnost oglasio se jedini predstavnik opozicijskog HSLS-a u Gradskom vijeću Malog Lošinja, Rudolf Ivković.


Proziva gradsku vlast za "agresivnu rasprodaju gradske imovine", a gradonačelnicu za "nesposobnost upravljanja zajedničkim sredstvima i imovinom" te "rastrošnost i bahatost" gradskih vlasti. "Gradska vlast rasprodaje našu imovinu da bi gradonačelnica mogla na račun građana hodati po Turskoj, snimati svoje 'đireve' i svojim savjetnicima plaćati unosne ugovore". Ivković navodi da javni natječaj Grada od 20. studenog, koji traje osam dana, oglašava prodaju pet gradskih parcela - tri u Velom Lošinju, a po jednu u Ćunskom i Nerezinama, za oko 900 tisuća kuna. Ocjenjuje da gradska vlast "žuri u postupcima rasprodaje, jer treba osigurati božićnice zaposlenima i sredstva za pjevače" koji će nastupiti oko Nove godine, a da pritom "nema žurbe kada treba odgovoriti na upite i podneske građana".

Ivković proziva gradonačelnicu Anu Kučić (HDZ) zbog odgađanja vraćanja kredita za obnovu obale Priko zbog nedostatka sredstava: "Grad bez prihoda, bez EU-projekata, bez dotacija iz državnog proračuna, bez investicija, Mali Lošinj jede samog sebe. Poslije vlasti Ane Kučić i njenih podobnika, ovaj će grad godinama pokrivati dugove i vaditi kosture iz ormara". Zaključuje pitanjem: "Zna li netko na ovom našem otoku gdje se nalaze namjenska sredstva od 6,5 milijuna kuna od prodaje stare zgrade osnovne škole, a koja su namijenjena izgradnji školske sportske dvorane za našu djecu?"