Ivković: Rasprodaja umjesto gradnje stanova

Rudolf Ivković / foto: B. P.
Rudolf Ivković / foto: B. P.
S adrese lošinjskog HSLS-a upućeno je priopćenje njihovog jedinog člana Gradskog vijeća, Rudolfa Ivkovića, u kojemu gradonačelnicu Anu Kučić (HDZ) optužuje za rasprodaju gradskih stanova u bescijenje, umjesto obećane izgradnje stotinu stanova.


"Na protekloj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o prodaji tri gradska stana dobrostojećim i poznatim građanima Malog Lošinja po procijenjenim cijenama oko 1500 eura po m2. Svatko tko živi na ovom otoku zna da nije moguće kupiti m2 stana bez najmanje 2000-2500 eura po kvadratu. Uz to šlampava gradska uprava, Odluku o prodaji stanova, nije na suglasnost dostavila Procjembenom povjerenstvu u Primorsko-goranskoj županiji, što je pravna osnova za prijavu Ministarstvu uprave i nadležnim institucijama zbog očite nepravilnosti i pogodovanja", navedeno je u priopćenju.

HSLS-ov vijećnik nastavlja: "Nekima se prodaje, a većina građana bez riješenog stambenog pitanja neka se snalazi po podstanarstvu i ispod ljudskog dostojanstva u stambenim neuvjetima u kojima žive sa svojim obiteljima. Ovo je klasičan primjer pogodovanja. Prodaje se kome gradonačelnica želi, a ostali neka se snalaze. Pozivam stoga sve korisnike gradskih stanova da podnesu Gradu Malom Lošinju zahtjev za kupovinu gradskih stanova u kojima žive po istim uvjetima kao i za ova tri stana koja su prodana, pa da vidimo kakav će odgovor dobiti od gradske uprave. Nažalost, na djelu je nesposobnost gradske vlasti i gradonačelnice da stvara gradski stambeni fond i povećava gradsku imovinu. Njezina obećanja su prepuna obmana i laži. Kada joj trebaju glasovi trči za građanima i obećava, a kada treba izvršiti obećanja nema je nigdje. Na sceni je bjesomučna rasprodaja svega što joj dođe pod ruku, podsjeća nas na prispodobu iz Biblije o sedam debelih i sedam mršavih krava. Nažalost stanje u gradu je takvo da svjedočimo vremenima u kojem caruju 7 mršavih krava. To znači da je ogroman broj naših sugrađana i njihovih obitelji osuđen na život bez stana i nade da će svoje stambeno pitanje na otoku uopće riješiti".