Talijani biraju

Ilustracija
Ilustracija
Članovi zajednicâ Talijana na ovom području u nedjelju će na izbore za svoja vodstva.


Birat će se predsjednik i predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije (UI), krovne organizacije zajednicâ Talijana u Hrvatskoj i Sloveniji, a na lokalnoj razini članovi skupštine i predstavnici u skupštini UI. Naknadno će potom biti održani izbori za čelna mjesta u lokalnim zajednicama Talijana.

U Malom Lošinju, pozive za sudjelovanje u izborima dobilo je 483 članova, koji će u vili "Perla" na Škveriću moći glasati od 8 do 20 sati. Skupštinu će činiti jedanaest osoba, a kandidata je trinaestoro. Abecednim redom to su Nikola Andrijčić, Ileana Brčić, Ana Chersulich Tomino, Giovanna Cosulich, Marija Mariolina Horvat, Marinela Jerolimić, Elena Magašić, Simona Orlić, Daniele Roccoberton, Anna Maria Saganić, Aldo Stipanov, Mirta Širola i Sanjin Zoretić. Za jedno mjesto predstavnika u skupštini UI kandidati su Andrino Maglievaz i Sanjin Zoretić.

Za jedanaest mjesta u skupštini Zajednice Talijana Cresa kandidiralo se četrnaest osoba, abecednim redom Lara Bressan Antonina, Paolo Dunković, Giovanna Ferlora, Fabio Fučić, Gordana Grižan, Matteo Hržić, Giovanna Kaštelan, Dino Kremenić, Daniele Surdić, Đanfranko Surdić, Ida Surdić, Giannina Sušić, Tea Velčić i Luigina Vitić. Jedini kandidat za predstavnika ZT Cresa u skupštini UI je Đanfranko Surdić. Pravo glasa ima 210 članova, a glasanje će biti organizirano od 7 do 19 sati u sjedištu ZT na glavnom gradskom trgu.

Za predsjednika UI kandidati su Maurizio Tremul i Felice Žiža, a za predsjednika Izvršnog odbora UI jedino Marin Corva.