Bjelkanović i dalje vodi HSLS

Jadranko Bjelkanović / foto: W. Salković
Jadranko Bjelkanović / foto: W. Salković
Na izbornoj skupštini creskog HSLS-a, dosadašnji predsjednik Jadranko Bjelkanović dobio je novi četverogodišnji mandat, najavljujući aktivnu ulogu stranke, iako ona više nema predstavnika u Gradskom vijeću.

Za zamjenika predsjednika izabran je Zoran Šimić, a u Predsjedništvo su još izabrani Žarko Babić, Robert Kučić i Nedjeljko Brizar. Za tajnicu je izabrana Danijela Rupčić, za rizničara Aleksandar Milić.

Bjelkanović tvrdi da je HSLS u prošlom sazivu Gradskog vijeća, u kojem je bio u vladajućoj koaliciji s HNS-om, SDP-om i PGS-om, dao veliki doprinos: "Lobiranjem smo dobili 1,2 milijuna kuna od Ministarstva poduzetništva, u pretvorbi industrijske zone u poduzetničku".

Najavljujući prisustvo sjednicama Vijeća, novi-stari predsjednik tvrdi da je potreban korektiv u slučaju loših poteza, a vijećnike poziva da "budu aktivni, a ne da samo dižu ruke".

"Treba omogućiti mladima sa završenim fakultetom, kojih je mnogo, da se zaposle u Cresu, što je moguće gradnjom obiteljskih hotela, za što treba srediti imovinsko-pravne odnose", zaključio je Bjelkanović.