SDP: Vladajući u četiri mandata nisu napravili ništa za Veli Lošinj

foto: B. P.
foto: B. P.
Uime lošinjskog SDP-a, uoči nedjeljnih izbora za Vijeće Mjesnog odbora Velog Lošinja, priopćenjem se javio Željko Jović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a.


Navodi da "u posljednjih sedamnaest godina Veli Lošinj stagnira i propada" te da "vladajuća garnitura u četiri mandata za Veli Lošinj nije napravila ništa" i da se to manifestira kroz odlazak mladih, raspad komunalnog sustava, nedostatak radnih mjesta i "mrvice" iz proračuna Grada.

"Nema razvojnih projekata niti programa, nema komunalnih unapređenja niti poboljšanja, na vidiku nema niti dugo obećavane izgradnje ceste Mali Lošinj - Veli Lošinj. Iako je prošlo petnaest mjeseci od odluke Gradskog vijeća o izmjeni UPU-a Velog Lošinja, do danas nije pokrenuta izrada plana", piše Jović, dodajući da je "jedine ozbiljne investicije javnog sektora izvela Primorsko-goranska županija produženjem lukobrana u Rovenskoj i ulaganjima u Lječilište", a da Grad u tome nije sudjelovao, već je samo naplatio komunalni doprinos. Postavlja i pitanje zašto na Lošinju vladajući HDZ u Velom Lošinju nema svoju listu.

Na SDP-ovoj listi su Dario Ileš, Luka Obradović, Luna Mašić, Dario Nemet i Danijel Kesegić. U programu navode teme zaštite prava radnika i umirovljenika, zdravstvene zaštite, obrazovanja i poduzetništva kako bi se potaklo zapošljavanje u Velom Lošinju. "Zalagat ćemo se i za povećanje broja kulturnih i sportskih događaja u Velom Lošinju, čime će se u mjestu zadržati kreativni, vrijedni i sposobni mladi ljudi", stoji u priopćenju, a kao glavna stvar ističe se prometna povezanost s Malim Lošinjem.