HSLS: Veli Lošinj stagnira, propada i izumire

Nositelj liste Ilario Lettich / foto: B. Purić
Nositelj liste Ilario Lettich / foto: B. Purić
Uoči nedjeljnih izbora za Vijeće Mjesnog odbora Veli Lošinj, priopćenjem se oglasio HSLS, čiju listu čine kandidati Ilario Lettich, Diana Letić, Josip Božičević, Natalia Krekman i Josip Laslavić.


Kako je navedeno, nositelj liste Ilario Lettich, ujedno potpredsjednik lošinjskog HSLS-ovog ogranka, "odlučio je preuzeti inicijativu kako bi se konačno u Velom Lošinju dogodile promjene. Kao stanovnik Velog Lošinja poznati su mu komunalni problemi Veloga Lošinja te problematika življenja u malom mjestu, sa svim prednostima, kao i nedostatcima, kojih je znatno više".

HSLS smatra da nebrigom gradske vlasti Veli Lošinj stagnira, propada i izumire. Kao argument, navedena je "neizgrađena cesta za izlazak iz mjesta pored hotela 'Punta', zbog čega je Veli Lošinj prometno slijepo crijevo i u slučaju elementarnih nepogoda - požara - nije moguće sačuvati imovinu i sigurnost građana", zatim nedostatak stanova za obitelji te dodatnih sadržaja za djecu i mlade, ali i to što HDZ, iako na vlasti na gradskoj razini, u Velom Lošinju nema svoju listu.

Kao točke programa, ističu bolju komunikaciju s Gradom Malim Lošinjem o temama nedostataka javne rasvjete, postavljanja urbane opreme i prometne signalizacije, zatim rješavanje prometa u središtu Velog Lošinja uz postavljanje kamera, sanaciju i dodatno uređenje tzv. bolničke plaže, pošumljavanje parka iznad ferala te bolje osiguranje pješačkog prijelaza kraj školske zgrade.