Ivković: Nastavlja se agresivna rasprodaja gradske imovine

Ivković na prošloj sjednici Vijeća / foto: B. Purić
Ivković na prošloj sjednici Vijeća / foto: B. Purić
Na temu natječaja za prodaju 2259 kvadratnih metara terena na području katastarske općine Veli Lošinj, priopćenjem za javnost oglasio se član Gradskog vijeća Malog Lošinja iz redova opozicije, Rudolf Ivković (HSLS). 


"Deset studenog objavljen je javni natječaj za prodaju čestice 2910/2, zk. uloška 2602 u katastarskoj općini Veli Lošinj, oznake pašnjak, 2259 kvadratnih metara u cjelini, s početnom cijenom od 2001,34 kn po kvadratnom metru, ukupno 4.521.027,06 kn. Zemljište je u posjedu druge osobe. Nastavak je ovo bezobzirne rasprodaje naše zajedničke imovine kako bi se gradskim uhljebima koje je nemoguće pronaći na radnom mjestu isplatile nezaslužene plaće, financiralo održavanje i ležarina broda Loger koji ničemu i nikomu ne služi osim za uhljebljivanje dvojice uhljeba i krpanje već iskrpanog proračuna", tvrdi Ivković u priopćenju.

Tvrdi ujedno i da se zna tko će kupiti zemljište "jer je navodno sve dogovoreno". Ivković dovodi u pitanje upotrebu tih 4,5 milijuna kuna, "jer nijedan projekt nije na vidiku, a Grad je sveden na zaduživanje, rasprodaju i golo preživljavanje".

Osim toga, Ivković na aktualnu temu "slučaja Mrtvaška" kaže da je "lokalna vlast jednostavno izdala i prodala Ilovčane" te da podržava borbu stanovnika Ilovika, a projekt luke Mrtvaška smatra nepotrebnim i megalomanskim s "interesom građevinskog lobija i promidžbenih aktivnosti gradonačelnice".