Vrancich: Poboljšati razinu rada Doma zdravlja i Doma za starije

Jenny Chinchella, Sandro Vrancich, Lara Bressan i Lucio Slama / foto: B. Purić
Jenny Chinchella, Sandro Vrancich, Lara Bressan i Lucio Slama / foto: B. Purić
Uoči izbora koji će se održati u nedjelju, Mali Lošinj i Cres posjetili su kandidati s liste nositelja Sandra Vrancicha, koja se natječe na dopunskim izborima za članove Županijske skupštine PGŽ iz redova talijanske nacionalne manjine.


Vrancich je predizborni program koncipirao u pet točaka - uvođenje pojma autohtonosti Talijana u statut Županije, dvojezičnost ondje gdje postoji povijesna prisutnost Talijana, naglasak na rad škola i vrtića na talijanskom jeziku, njegovanje i učenje talijanskog jezika te naglasak na poduzetništvo, naročito ono u turizmu. Vrancich je istaknuo da je u Županijskoj skupštini trenutno stanje "na vagi" između dva tabora te da je za razliku od kandidata s ostalih lista, on u organizacijama Talijana uvijek volontirao. Govorio je i o potrebi poboljšanja razine rada Doma zdravlja i Doma za starije, koji su u ingerenciji Županije.

Pred posjetiteljima u prostorima dviju otočnih zajednica Talijana, još su govorili kandidati Lucio Slama i Jenny Chinchella te Lara Bressan iz Cresa.