Natalija Marelić Tumaliuan na čelu Vijeća?

Natalija Marelić Tumaliuan / foto: W. Salković
Natalija Marelić Tumaliuan / foto: W. Salković
Natalija Marelić Tumaliuan iz Akcije mladih (AM) mogla bi na današnjem, drugom okupljanju novog saziva Gradskog vijeća Cresa biti izabrana za predsjednicu.


Podsjetimo, 17. lipnja održan je prvi pokušaj konstituiranja Vijeća, no kada su vijećnici došli do točke dnevnog reda o izboru predsjednika, u dvorani je zavladao muk, kao odraz izostanka prethodnog dogovora, a pregovori su prolongirani do današnje, druge sjednice. Koalicija SDP-PGS-HSS-IDS dobila je četiri mjesta u Vijeću, HDZ-HRAST-Suverenisti tri, koliko i UK, nestranačka lista Marčela Damijanjevića stekla je dva mjesta, a AM jedno.

Među taborima se dugo pregovaralo, a kako od zastupljenijih nitko nije htio popustiti "onim drugima", predsjedničko mjesto jedinoj predstavnici AM svojevrsni je kompromis. "Nikome nije bilo u interesu duljiti i gubiti vrijeme na prepirke dok za to vrijeme Grad stoji. Ponovnim nekonstituiranjem bismo iznova pokazali neodgovorno ponašanje prema otočanima", kaže Natalija Marelić Tumaliuan.

Do zaključenja ovog teksta nismo još dobili potvrđenu informaciju tko će sve podržati kandidaturu Marelić Tumaliuan, a da bi ona prošla, potrebno je barem sedam "ruku". Ako ni danas izostane izbor predsjednika/ce, vijećnici će u roku od mjesec dana još jednom biti pozvani na okup i to će im ujedno biti posljednja šansa - u protivnom će izbori za Gradsko vijeće morati biti ponovljeni.