Damijanjević poziva na stanogradnju

Marčelo Damijanjević / foto: B. Purić
Marčelo Damijanjević / foto: B. Purić
Nakon raspleta gradonačelničkih izbora u Cresu, na kojima je pobijedio SDP-ovac Marin Gregorović, priopćenjem za javnost oglasio se Marčelo Damijanjević, nositelj nestranačke liste koja je u novom sazivu Gradskog vijeća stekla dva mjesta i ujedno kandidat koji je sudjelovao u prvom krugu gradonačelničkih izbora.

"Prioriteti naše nezavisne liste nisu politička ili ideološka opredjeljenost, nego projekti i ideje kao temelj za programsku suradnju. Zalagat ćemo se za realizaciju programa koji smo komunicirali na izborima, i na tome ćemo temeljiti našu suradnju s gradonačelnikom i vijećnicima. Ovaj mandat mora obilježiti rješavanje osnovnih egzistencijalnih pitanja mladih Cresa, a to su stanovanje i radno mjesto. U našem fokusu, kao prva stavka programa je gradnja stanova za mlade", navodi Damijanjević dodajući da tome treba pristupiti odmah i da u tome vidi polje za konsenzus u Vijeću.

"Pravila programa moraju osigurati osnovno načelo: da priliku i prednost za kupnju stana dobiju oni kojima je to prva nekretnina, te da se onemogući iznajmljivanje ili prodaja u roku od najmanje deset godina. Prvotno treba provesti javnu raspravu sa svima zainteresiranima te utvrditi kakve su potrebe i mogućnosti pa tome prilagoditi program", kaže dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća, predlažući da se do pokretanja gradnje stanova proglasi moratorij na prodaju građevinskog zemljišta.