Tomić: Gospodarski napredak za sve žitelje, ne samo uske interesne skupine

Sanja Tomić
Sanja Tomić
Uoči nedjeljnog drugog izbornog kruga, HDZ-ova kandidatkinja za cresku gradonačelnicu Sanja Tomić uputila je priopćenje...

"Želim ponuditi novu dugoročnu viziju upravljanja svim tim resursima, kako bi se zaustavila neplanska devastacija naše obale i netransparentno upravljanje gradskim financijama te potaknuti demografski rast, ali i gospodarski napredak koji će osjetiti svi žitelji ovog otoka, a ne samo uske interesne skupine. Zalagat ću se za zeleni Cres koji se skladno razvija, a ne stihijski betonizira. Jedan od osnovnih preduvjeta za novo upravljanje gradom podrazumijeva i apsolutnu transparentnost u vođenju gradskih financija, a sve kako bi se izbjeglo nenamjensko i često upitno korištenje gradskog novca (koji je zapravo novac naših građana) bez ikakve javne odgovornosti i informiranja javnosti kao što je često bio slučaj dosad. Koristeći već postojeće modele javno transparentnog financiranja, digitalizirat ću javnu upravu, građanima ponuditi aplikaciju kroz koju će sve transakcije u Gradu biti vidljive i javno dostupne", navodi Sanja Tomić.

"Želim produžiti trajanje turističke sezone na Cresu kroz više projekata poput uvođenja brzog optičkog interneta koji bi omogućio digitalnim nomadima iz Hrvatske, Europe i svijeta cjelogodišnji boravak na otoku te aktivnu promociju otoka kao idealne destinacije za biciklizam, planinarenje i sportske pripreme. Također je izrazito važno pomoći našim ljudima u tržišnom plasmanu i zaštiti lokalnih autohtonih proizvoda kao i jačanju slike Cresa kao vrhunske gastronomske destinacije", između ostaloga stoji u priopćenju HDZ-ove kandidatkinje.


Na današnji dan:

25.06.1977.

U uvali Veli žal kraj M. Lošinja otvoren hotelski kompleks Sunčana uvala - hoteli Aurora i Vespera

25.06.1989.

Za biskupa krčkog zaređen Josip Bozanić, ranije kapelan u M. Lošinju i zamjenik župnika u V. Lošinju, od 2003. kardinal