Cappelli i Butković na Lošinju u završnici kampanje

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Na dan kulminacije predizborne kampanje, Mali Lošinj posjetili su HDZ-ovi kandidati na izborima za tijela upravljanja Primorsko-goranskom županijom.

Ovdašnji HDZ-ovci dočekali su Garija Cappellija, koji kandidira za župana i drugi je na listi za Županijsku skupštinu te Olega Butkovića koji je nositelj i prvi na listi HDZ-HSLS za Županijsku skupštinu.

"Donešena je odluka; gradi se šest brzih brodova za hitnu medicinsku pomoć za otoke, a jedan ili dva bi bila stacionirana upravo na Lošinju, pa prema Unijama, Susku, Iloviku, Srakanama. Nacionalnim planom oporavka planiraju se tri-četiri, možda i pet helikoptera za hitnu medicinsku pomoć, jedan bi svakako bio stacioniran na aerodromu na Lošinju. Tu je i nabavka jednog trajekta u sljedeće dvije godine, dok se sagradi Mrtvaška, za liniju Mrtvaška - Rab - Novalja - Zadar, ljeti bar dvaput, zimi jednom dnevno, a iz Novalje se lako ide prema Dalmaciji ili Zagrebu", kazao je Cappelli.

Nadovezao se Oleg Butković: "Došao sam dati potporu kandidatkinji Ani Kučić. Uvijek je lijepo doći u grad koji je lijepo uređen, a to je rezultat i mandata Cappellija, kojem također dajem punu potporu i vidimo da ulazi u drugi krug; bit će to neizvjesna borba za župana. Želimo pojačati otočno povezivanje, te sa Zadrom. Pokrenut ćemo velike projekte poput zračne luke i druge, za koje postoje sredstva, nacionalna i europska".