Ivković: Preuzimanje tvrtke "Loger" je štetno

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Medijima se priopćenjem u kojem navode da je štetno to, što je Grad Mali Lošinj preuzeo trgovačko društvo "Loger", javio se lošinjski HSLS na čelu s Rudolfom Ivkovićem.

"Vrijednost uložena u Trgovačko društvo 'Loger' d.o.o. se popela na milijun eura, a realna vrijednost broda je upola manja. Zašto grad nije kupio samo brod, za upola manji iznos, a ne i trgovačko društvo i njegove dugove? Gradonačelnica i devetoro vijećnika su napravili štetan, nerazuman i nepošten posao. Štetan zato jer su kupili sve dugove i dubioze 'Logera' i jer je Grad u proračunu za 2021. planirao 200.000 kuna za troškove zaposlenih i održavanja broda. Nerazuman zato, što to nitko zdrave pameti ne bi učinio javnim novcem u dogovoru s privatnom tvrtkom bez javnog natječaja. Nepošten zato, jer se umirovljenicima godišnje u proračunu za božićnicu izdvoji mizernih 240.000 kuna, a za trgovačko društvo je sveukupno uloženo skoro 7,5 milijuna kuna od čega Grad Mali Lošinj najveći dio, plus svake godine još 200.000 za održavanje posade i broda. Nepošten posao Grada prema obiteljima bez stana, jer se za te novce moglo izgraditi 15-ak novih stanova. Nepošteno i za siromašne građane koji nemaju za platiti električnu energiju i komunalije, nepošteno i za nezaposlene i mlade koji odlaze", stoji između ostalog u Ivkovićevom priopćenju, koji u poslu s "Logerom" vidi "uvezanu trgovinu gradonačelnice i direktorice Radija Jadranka, s obzirom na to da je jedan od zaposlenika 'Logera' muž direktorice Radija, da je Radio gradonačelnici vrlo pristupačan i da Grad ove godine iz proračuna izdvaja 140.000 kn za Radio".

Ivković dovodi u pitanje i kvalifikacije zaposlenih na brodu te način njihova zapošljavanja. "Jedno od ključnih obrazloženja za opravdavanje ovog neodgovornog, štetnog i za građane nepoštenog posla je tvrdnja da je brod 'Nerezinac' kulturno dobro. To je nemoguće jer je isti izgrađen na Malti", kaže Ivković navodeći da je na adresi Ministarstva kulture dostupan Registar kulturnih dobara. HSLS poslije izbora namjerava tražiti reviziju ovog posla i odgovornost Ane Kučić i predsjednika Gradskog vijeća Elvisa Živkovića, prodaju broda i ulaganje novca u gradnju stanova, pomoć nezaposlenima i mladima, uskrsnice umirovljenicima i poticaj poljoprivrede.