"Nestručnost i politikanstvo ugrozilo egzistenciju mnogih"

Nedo Pinezić i Đanino Sučić
Nedo Pinezić i Đanino Sučić
Kritički prema vođenju turizma u Hrvatskoj u danima najvećeg broja registriranih slučajeva zaraze koronavirusom, na konferenciji za novinare u Rijeci govorili su predstavnici Unije Kvarnera.


Đanino Sučić iz Cresa kazao je da njihova stranka od početka sezone traži uvođenje jasnih zabrana javnih okupljanja i uspostavu epidemioloških mjera koje će spriječiti širenje zaraze, a naročito regionalnu organizaciju tako da županije s manjim brojem zaraženih mogu uredno nastaviti s turizmom. "Nažalost, zbog raznih razloga, nestručnošću, politikanstvom i posebice nepoznavanjem turizma, o čemu svjedoče izjave da 15. kolovoza završava turistička sezona, ugrožena je kako egzistencija mnogima u Hrvatskoj, tako i sigurnost svih građana, pa i siguran početak školske godine. Odgovorni za to, nažalost, na godišnjim su odmorima i smatramo da se o njihovoj odgovornosti treba itekako razgovarati", izjavio je Sučić.

Sudjelovao je i Nedo Pinezić, kazavši da hrvatska diplomacija, zdravstvene i turističke vlasti moraju učiniti sve da se Kvarner posebno predstavi kao mjesto visokog stupnja discipline. UK predlaže da se ugostiteljske objekte ne dijeli po tipu, već da budu sankcionirani oni koji krše mjere.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić