Predstavile se Vlašić i Konta

Boris Adžić, Marlen Vlašić i Carla Konta / foto: B. Purić
Boris Adžić, Marlen Vlašić i Carla Konta / foto: B. Purić
Svoje je predizborno predstavljanje u Malom Lošinju održala i lista koalicije koju je pod nazivom "Domovinski pokret" okupio Miroslav Škoro.


Na ovoj je listi pod brojem 7 Marlen Vlašić, jedina predstavnica stranke HRAST u Gradskom vijeću Malog Lošinja. Ona je istaknula da su joj važni obitelj, vjera, poštenje i domoljublje, a da su joj djeca, kada je rekla da će biti kandidatkinja, najprije rekla da je to sramota, jer povezuju politiku s korupcijom. "Mladi, nažalost, na otoku ne vide prosperitet. Iako smo orijentirani na turizam, Lošinj nema strategiju turizma, ne zna što hoće. Gradimo, a ne znamo koliko otok može izdržati", o lokalnim je temama govorila Vlašić.

Predstavila se i nositeljica liste Carla Konta iz Rijeke. Istaknula je da je prije svega supruga i majka, a da su joj u životu potom važni vjera, čestitost i radinost. "Na otocima treba koristiti ono što je u državnom vlasništvu, a ne koristi se, prvenstveno za mlade obitelji. Važan dio našeg programa je korištenje referenduma kao izražavanja volje naroda", kazala je Konta, dodavši da ju je kod Miroslava Škore oduševilo "to što je uspio okupiti veliki broj ljudi i različite stranke, a da se pritom mogu dogovoriti oko temeljnih stvari".

Predstavljanje je održano na ljetnoj pozornici Kina Vladimira Nazora, a na početku su hrvatsku himnu i pjesmu "A Lussino" izvele članice zbora Zajednice Talijana Lošinja. Uvodnu riječ imao je Boris Adžić iz lošinjskog HRAST-a.