Lošinjski HDZ predložio Cappellija

Sjednica je održana u ljetnom kinu / foto: HDZ
Sjednica je održana u ljetnom kinu / foto: HDZ
Sadašnjeg ministra turizma u Vladi RH i bivšega gradonačelnika Garija Cappellija, Gradski odbor HDZ-a Malog Lošinja predlaže na izbornu listu te stranke u VIII. izbornoj jedinici, za izbore za Hrvatski sabor koji će se održati ovoga ljeta.


O tome je izvijestio predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić, nakon što je prošli tjedan na ljetnoj terasi Kina Vladimira Nazora održana sjednica s prisustvom 15 od 20 članova. U sljedećem je koraku na potezu županijska organizacija stranke, koja će prijedloge iz gradskih odbora svesti na potreban broj kandidata za popunjavanje izborne liste.

Cappelli je prije četiri godine bio na četrnaestočlanoj HDZ-ovoj listi u VIII. izbornoj jedinici koja obuhvaća Istru, Rijeku i kvarnerske otoke.

Unutarstranački izbori u HDZ-u obustavljeni su zbog preventivnih mjera suzbijanja koronavirusa, nakon što je na lošinjskom području obavljena faza izbora čelnika u temeljnim (mjesnim) organizacijama, a prije izbora na razini Gradskog odbora. Taj će dio, najavljuje Nedić, biti održan nakon parlamentarnih izbora.