Dvanaestoro djece učilo o pismima i kartolinama

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Izrada, odnosno pisanje pisama i razglednica bila je tema ljetne likovne radionice za djecu, održane tijekom protekla četiri dana na terasi zgrade Lošinjskog muzeja u Malom Lošinju.

Temom je radionica nadovezana na ljetnu izložbu Lošinjskog muzeja "Pisma Mihičiću" o korespondenciji koju je Andro Vid Mihičić, povjesničar umjetnosti, književnik i kolekcionar, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, rodom iz Belog (1896.-1992.) vodio s prijateljima i kolegama iz svijeta umjetnosti. Pod vodstvom Martinele Dragičević, radionicu je pohađalo dvanaestoro djece dobi u rasponu od 8 do 11 godina, s tim da su od toga bile četiri polaznice koje inače ne žive na Lošinju, već su se ovdje sa svojim obiteljima zatekle na ljetovanju.

Na maloj izložbi priređenoj posljednje večeri radionice, djeca su pokazala što su radila proteklih dana - kako su izradila razglednice i omotnice, pisala pisma, učila o poštanskim markama... ukratko, kako njegovati ovaj običaj gotovo nestao uslijed prelaska na brže načine komuniciranja putem interneta i mobilnih telefona.