"Crescendo" razbacan po otocima, dolazi i indijski udaraljkaš

Astrid Kuljanić / foto: B. Purić
Astrid Kuljanić / foto: B. Purić
Na šest lokacija u pet cresko-lošinjskih sela i gradova održat će se ovogodišnji glazbeni festival "Crescendo" u organizaciji Astrid Kuljanić.

Glavni događaji bit će održani u ponedjeljak u Vidovićima i u četvrtak u Cresu. U selu iznad Martinšćice nastupit će sekstet Zvjezdana Ružića; uz ovog pijanista svirat će Tomaž Gajšt (truba), Lenart Krečič (tenor saksofon), Vojkan Jocić (sopran saksofon), Miha Koren (kontrabas) i Adriano Bernobić (bubnjevi), a u creskom ljetnom kinu održat će se dvostruki program; indijsko-američki gost Samir Chatterjee na tabli (indijski udaraljkaški instrument) te trio Astrid Kuljanić - glazbenu podlogu riječkoj pjevačici otočnih korijena dat će Amerikanci Benjamin Rosenblum i Mat Muntz.

Osim ovih nastupa, održat će se i za publiku besplatni i s mogućnošću učenja glazbe; u utorak u baru "Timun" u kampu "Slatina" kraj Martinšćice, u srijedu u udruzi "Ruta" u Cresu, u petak u "Miomirisnom vrtu" u Malom Lošinju, a u subotu u pansionu "Tramontana" u Belom. Svi programi počinju u 20 sati, a tradicionalni partner festivala je udruga "Ruta".