JAK otvara ljetnu sezonu, igrat će i na manjim otocima

Prizor iz Specijalne pošiljke / foto: B. Purić
Prizor iz Specijalne pošiljke / foto: B. Purić
Lošinjsko će Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić" (JAK) ovaj utorak otvoriti ljetnu sezonu tijekom koje će nastupati na ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora u Malom Lošinju, ali i na manjim otocima arhipelaga.

Igrat će svoje dvije aktualne predstave, "Specijalnu pošiljku" i "Našem brodu Lošinj". Prva je adaptacija satiričnog izvornika "Bebe" belgijsko-francuskog autora Alfreda Hennequina koju je s JAK-ovcima počeo raditi redatelj Darko Tralić, a kako mu se u međuvremenu zdravstveno stanje pogoršalo uslijed čega je i preminuo, redateljski posao dovršio je JAK-ov doajen Boris Šegota. Druga predstava je posveta zaslužnom lošinjskom prosvjetno-kulturnom radniku Josipu A. Kraljiću, čije ime teatar nosi. "Pošiljku" će lošinjska kazališna družina igrati isključivo u Malom Lošinju, i to 2. i 23. srpnja te 6., 13. i 20. kolovoza. "Našem brodu Lošinj" u Iloviku će igrati 7. srpnja, u Unijama 14. srpnja, u Malom Lošinju 16. srpnja, a u Susku 21. srpnja. Početak svih navedenih predstava je u 21.30.

Kazalištu "Josip A. Kraljić" ovo je slavljenička godina; 1979. godine JAK-ovce je okupio i prvih desetak godina vodio prof. Tomislav Gospodnetić.