Naglasak na klavir u jazzu

Voditelji Nekić i Polonio / foto: I. Kuljanić
Voditelji Nekić i Polonio / foto: I. Kuljanić
Već uhodani organizacijski dvojac - Giuseppe Polonio i Neven Nekić - i ovoga su rujna priredili Jazz-filmski festival u Nerezinama.

Hotel "Televrin" bio je domaćin dvodnevnom programu, četvrtom po redu festivalu, kojemu je ovogodišnja tema bio klavir u jazz-glazbi.

Polonio i Nekić prikazali su isječke s koncerata na kojima su svirali Jelly Roll Morton, Art Tatum, Duke Ellington, Count Basie, Fats Waller, Errol Garner, Bud Powell, Thelonious Monk, Dave Brubeck, Keith Jarret, Stefano Bollani i drugi.

Polonio je rođeni Nerezinac osorskih korijena, živi u Genovi, gdje je ravnatelj Škole za jazz-glazbenike pri Muzeju jazza, a ranije je bio profesionalni bubnjar. Nekić je Riječanin s dugogodišnjom adresom na Lošinju, a na lošinjskoj radijskoj stanici uređuje specijaliziranu emisiju "Kultivator".


Na današnji dan:

03.06.1848.

U M. Lošinju rođen Šime Kvirin Kozulić, nastavnik na Pomorskoj školi i utemeljitelj Hrvatske čitaonice u M. Lošinju 1887., sudjelovao u pokretanju hrvatske osnovne škole u M. i V. Lošinju

03.06.2016.

U Krku umro mons. Josip Bandera (r. 1914. u Belom), župnik, papinski protonotar, bio najstariji aktivni svećenik u Hrvatskoj