Uskrsni koncert u tri otočne crkve

S prošlogodišnjeg nastupa u Velom Lošinju / foto: B. Purić
S prošlogodišnjeg nastupa u Velom Lošinju / foto: B. Purić
Program koji su pripremili članovi Puhačkog orkestra "Josip Kašman" moći će se ovih dana poslušati u crkvama tri otočna mjesta; Velom Lošinju, Malom Lošinju i Cresu.

U ponedjeljak u 11 sati, puhači će svirati u crkvi sv. Antuna opata u Velom Lošinju, a istoga dana u 20 sati u župnoj crkvi u Malom Lošinju. U utorak, s početkom u 20 sati, Uskrsni koncert održat će se u samostanskoj crkvi sv. Frane u Cresu.

Pod vodstvom dirigenta Davora Mužića, orkestar će najprije izvesti "Mir" Carla Pirole, te "We are the world" Lionela Richiea i Michaela Jacksona.

Za Verdijevu "La vergine degli angeli" pridružit će im se Ženski pjevački zbor Zajednice Talijana Lošinja, a zbor će potom samostalno otpjevati "I will follow Him" F. Pourcela i P. Mauriata, te "Krist uskrsnu" R. Lowryja.

U nastavku programa puhača, solističke nastupe imat će učenici završnog razreda lošinjske Osnovne glazbene škole; flautistica Sarah Boldin u skladbi "Junior Concerto for Flute and Band" Teda Huggensa, trombonist Josip Hofmann u "Koncertu za trombon" Nikolaja Rimskog-Korsakova, a flautistica Lara Bani u Mozartovu "Andanteu".