U prosjeku preko stotinu posjetitelja

Prvi koncert bio je najposjećeniji / foto: B. Purić
Prvi koncert bio je najposjećeniji / foto: B. Purić
Koncerte na ovogodišnjim Osorskim glazbenim večerima u prosjeku je pratilo po 107 posjetitelja, prema podacima vodstva festivala.


Na petnaest koncerata zabilježeno je ukupno 1600 posjeta, što je 400-tinjak manje u odnosu na prošlu godinu, no treba uzeti u obzir da zbog radova na trgu ove godine nije bilo koncerata na otvorenom, koji su obično među najposjećenijima. Kao i obično, najviše je publike bilo na otvaranju festivala; 250 posjetitelja na koncertu okteta violončela predvođenog Monikom Leskovar uz vokalnu solisticu Dariju Auguštan. Drugi najposjećeniji koncert bio je na zatvaranju festivala, kada je Baskijski barokni ansambl poslušalo dvjestotinjak posjetitelja, dok je Zagrebačke soliste sa Simonom Trpčeskim pratilo 150 posjetitelja.

Najslabije posjećeni bili su koncerti "Projekta Lazarus" s pedesetak posjetitelja, zatim prvi od dva koncerta kvarteta "Arditti" te "Accademia Strumentale Italiana" s po šezdesetak posjetitelja.

Ukupno je održano petnaest koncerata, s četiri praizvedbe, a bilo je i pet dodatnih programa. Kako kažu u vodstvu festivala, iz godine u godinu raste broj otočana na koncertima (za njih postoji i popust na cijenu ulaznice).