Tuorić u Nerezinama i Društveni dom u Osoru kao mjesta održavanja

Tuorić iznutra / foto: B. Purić
Tuorić iznutra / foto: B. Purić
Udruga "ARTour" sa sjedištem iz Nerezina, najprepoznatljivija po organiziranju festivala karikature "Oskarfest" u Osoru, ovaj će vikend održati "Dane otvorenih vrata".


U subotu će se, od 10 sati, održati likovna radionica oslikavanja zastavica korištenjem pomorske abecede, a zainteresirani će moći pogledati prodajnu izložbu slika, crteža i umjetničkog nakita članova udruge. Mjesto održavanja bit će Tuorić, stara uljara u uvali Ufratar kraj franjevačkog samostana u Nerezinama. Kako je Tuoriću potrebna obnova, sav prihod bit će iskorišten za dovođenje zgrade u stanje pogodno za nove namjene kulturnog i društvenog prostora. U 18 sati predviđeno je druženje na temu otočnih priča, osmišljeno tako da svatko donese predmet ili uspomenu koja za njih simbolizira nekadašnji i sadašnji život na otoku te ispriča priču o njemu, uz ponudu otočnih vinara.

Nedjeljni program osmišljen je kao izlet biciklom iz Nerezina u Osor s posjetom izložbi "Oskarfest", a s polaskom kod Tuorića u 10 sati. Oni koji nemaju svoj bicikl, moći će koristiti električne bicikle koje osigurava organizator, s tim da je potrebno najaviti se najkasnije u četvrtak, najavljuje Korana Gjalski Filipović iz udruge "ARTour".