Najčitanija "Mračna kći"

foto: B. P.
foto: B. P.
Roman "Mračna kći" talijanske autorice koja piše pod pseudonimom Elena Ferrante, a u prijevodu na hrvatski Ane Badurina, bila je najčitanja, odnosno najposuđivanija knjiga u Gradskoj knjižnici u Malom Lošinju u protekloj godini.


Ovaj je roman napisan 2006. godine, a hrvatski prijevod objavljen je 2021. godine. Knjige ove autorice već su godinama u vrhu ovih ljestvica, a jedina je koja je u "top 10" zastupljena još jednom knjigom, "Lažljivim životom odraslih", koji je na sedmom mjestu redoslijeda.

Drugo mjesto na lanjskoj lošinjskoj ljestvici drži "Pčelar iz Alepa" Christy Lefteri, treće "Nikome neću reći" Catherine McKenzie, četvrto "Sve što sam mislila da znam" Shannon Takaoka, peto "S druge strane ulice" Lesley Pearse, a šesto "Dar prošlosti" Fiona Valpy. Jedino djelo domaće(g) autora/autorice u "top 10" je "Voli me više od svega na svijetu", autobiografija glumice Mire Furlan, na osmom mjestu ljestvice. Deveto mjesto drži "Sjeme razdora" Claire McGowan, a deseto "Čuvaj se dobrih djela" Heather Chavez, doznajemo iz lošinjske knjižnice.