Reklama i potrošačko društvo

Ilustracija / foto: B. P.
Ilustracija / foto: B. P.
Na temu "Prošlost i sadašnjost hrvatskih reklama: Je li ljepota (ipak) oku vidljiva?", u četvrtak će biti održano predavanje za javnost u palači "Moise" u staroj jezgri Cresa.


S početkom u 18 sati, okupljenima će govoriti prof.dr. Diana Stolac i prof.dr. Anastazija Vlastelić, u organizaciji Sveučilišta u Rijeci.

"Reklama je medijski sadržaj čija je svrha obavještavanje potencijalnih kupaca o proizvodima ili uslugama. Ako očekujemo da je reklama u prvome redu informacija, nećemo se snaći u većini reklamnih poruka koje u prvome planu imaju 'ono nešto' što privlači pozornost, a tek u drugom podatke o proizvodu ili usluzi koje se želi prodati. Upravo se zbog toga rabe razne strategije, koje su se razvijale i obogaćivale sve novijim varijantama tijekom posljednjih triju stoljeća. No princip je ostao isti: često se izbjegavaju neke informacije ili ih se zamagljuje i zamjenjuje slikama i riječima koje nude san o sreći, uspjehu, sigurnosti, zdravlju, mladosti, ljepoti", stoji u najavi predavanja.