Film lošinjskih srednjoškolaca zapažen na festivalu

Izrađivači spota / foto: SŠ A. Haračića
Izrađivači spota / foto: SŠ A. Haračića
Videospot za obradu pjesme "Just the two of us" koji je napravila filmska sekcija Srednje škole Ambroza Haračića, zapažen je na 27. filmskoj reviji mladeži i 15. filmskom festivalu "Four River" u Karlovcu.


Bila su prijavljena 1634 filma, a u natjecateljski je program uvrštena 63 najbolja - jedan od njih je i lošinjske škole. Na kraju mladim otočanima nije pripalo neko od priznanja, ali ostao je dobar dojam sudjelovanja "rame uz rame" s vršnjacima koji su upisali ili već studiraju na Dramskoj akademiji.

Obradu ljubavne pjesme, čiju je izvornu verziju 1981. godine pjevao Grover Washington Jr., a autori su Bill Withers, Ralph MacDonald i William Salter, u ovoj su verziji pjevali Dunja Kleva, Karla Saganić, Anamarija Matić, Frane Rogić i Mihovil Matić, a odsvirali Anamarija Matić (klavijatura), Nessa Salaman (saksofon), David Kamalić (bas-gitara), Frane Rogić (udaraljke) i Mihovil Matić (ritam).

Na festival su išli Leonardo Desanti, Emili Cvijić, Antea Mandić, David Banac, Nika Maros, Fay Kujundžić i Egon Kamalić, pod mentorskim vodstvom Ružice Dodig.

Videospot se može pogledati na ovoj adresi...


Na današnji dan:

28.09.1898.

U Raklju (Istra) rođen Mijo Mirković, ekonomist i sveučilišni profesor, autor niza djela o Lošinju, pisao i pod pseudonimom Mate Balota

28.09.1976.

U Lombardiji umro Giuseppe Piperata (r. 1883. u M. Lošinju), liječnik i kolekcionar, njegova zbirka postavljena je u Lošinjskom muzeju

28.09.2007.

Predstavljena monografija povodom stote godišnjice hrvatske škole u Cresu