Nadahnut kukcima

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2022-05_izlozba-pohl-fritzi2022najava.jpgPoslije skupne izložbe članova austrijske udruge "Atrium ed Arte", još će jedna izložba stranog autora biti postavljena u galeriji "Fritzi" u Malom Lošinju.


Trećeg lipnja u 19 sati bit će otvorena izložba "Volume of Insects", kukcima nadahnuta djela u različitim tehnikama, koja potpisuje Peter Pohl iz Njemačke. Od djetinjstva ljetuje na Lošinju, na Halmcu na periferiji Nerezina, pa je upravo u tom ambijentu bio nadahnut za radove koje će sada izložiti.

"Na izložbi će biti prikazana djela izrađena u različitim tehnikama: predimenzionirane skulpture kukaca od poliuretanske pjene, asocijativni crteži nastali kombiniranom tehnikom, kontemplativno-dokumentaristički videozapis u kojem umjetnik opisuje kreativni proces stvaranja. Njegova su djela intuitivna i introspektivna, ali istovremeno angažirana u propitivanju današnjice. No, aktivizam ne proizlazi iz namjerne želje za djelovanjem i komentiranjem stvarnosti nego upravo suprotno – odmicanjem od društva i uranjanjem u drugačiji svijet živih bića Peter Pohl otvara prostor za prevrednovanje postojećih i iskušavanje mogućih stvarnosti", najavljuje Marijana Dlačić, viša kustosica Lošinjskog muzeja. Izložba će ostati otvorena mjesec dana.