Maestru Smojveru u čast

Blagdanski koncerti duga su tradicija / foto: B. Purić
Blagdanski koncerti duga su tradicija / foto: B. Purić
Dvadesetprvi put, ove godine u čast preminulom maestru, održat će se trostruki Božićno-novogodišnji koncert lošinjskog Puhačkog orkestra "Josip Kašman".

U spomen na svog dugogodišnjeg voditelja i učitelja Josipa Smojvera, koji je umro 11. lipnja, orkestar predvođen sadašnjim maestrom Davorom Mužićem, izvest će tri koncertne večeri, dvije u Malom Lošinju, a treću u Cresu.

Proteklih dana puhači su intenzivno odrađivali probe uoči koncerta kojima zaključuju godinu, u kojoj će, kada se dodaju nastupi u popratnim svečanostima novogodišnjeg natjecanja u podvodnom ribolovu, nastupiti ukupno 51 put.

Nastupit će 41 svirač; u toj brojci je i nekoliko onih koji su se vratili u ansambl, nakon što su u proteklom razdoblju svoj hobi morali ostaviti postrance zbog poslovnih ili školskih obveza.

Gost koncerta je Andreas Lovrić, koji će kao vokalni solist sudjelovati u izvedbi latino-uspješnice "Bella Maria de mi corazon".

U srijedu i četvrtak, koncerti se održavaju u kinodvorani Vladimira Nazora u Malom Lošinju s počecima u 20 sati, dok će u petak, u prostoru Osnovne škole Frane Petrića, koncert početi sat ranije.