Kino "Plićak" promovira hrvatski film

foto: SURF
foto: SURF
Ovaj je tjedan na Unijama u znaku hrvatskog filma. U popularnom "Kinu Plićak", vodstvo festivala SURF pripremilo je program pod nazivom "Hrvatski film je dobar film", ukazujući time na uobičajenu skepsu prema domaćoj produkciji.


Počelo je projekcijama filmova "Zlatne godine" Davora Žmegača, nastavljeno filmom Tomislava Radića "Što je Iva snimila 21. listopada 2003. godine", a dalje su na programu "Pismo ćaći" Damira Čučića (danas), "Dan nezavisnosti Radija 101" Vinka Brešana - kako nisu dobivena prava za prikazivanje, bit će prikazani javno dostupni inserti i razgovor o filmu (srijeda), "Dum spiro spero" Pere Kvesića (četvrtak), "Goran" Nevija Marasovića (petak) i "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića (subota).

I pored projekcija filmova, u sklopu SURF-a bit će održane druge priredbe, poput sinoćnjeg koncerta obitelji Šteter na rivi, čitanje priča za laku noć na tzv. Janijevoj plaži, radna akcija čišćenja i uređenja parka u četvrtak u 8 sati ujutro te radionica slaganja Rubikove kocke u nedjelju u 10 kraj plaže.