Gruzijsko-američka umjetnica izlaže u Osoru

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2021-07_izlozba-kandelaki2021plakat.jpgZa petak u 20 sati najavljeno je otvaranje izložbe "Bijeli gutljaj - plavi gutljaj" autorice Marike Kandelaki, gruzijske umjetnice iz New Yorka, koja trenutno stanuje u Malom Lošinju.


Izložba je sva u dvojnosti - bit će izložene slike i skulpture, u dva prostora na suprotnim krajevima gradskog trga - u Arheološkoj zbirci Osor i u prostoriji Mjesnog odbora. "Podvojenost je prisutna i u samom postavu jer skulpture, izložene u jednoj prostoriji, pronalaze svoj par u slikama koje su izložene u drugoj prostoriji. Prelaskom iz jedne u drugu prostoriju posjetitelj izložbe sudjeluje u njihovu dijalogu, a trg između njih postaje pozornica na kojoj se odigrava stvaranje novoga svijeta", stoji u najavi.

Kandelaki se bavi slikarstvom, kiparstvom, kostimografijom i performansima, ali se izražava i pisanjem i videozapisima. Bavi se i dizajnom tekstila, a dosad je izlagala na umjetničkim festivalima u Americi i Europi. Izložba će biti otvorena do 15. rujna.